top of page

Into the Great Wide Open

- CONCEPT (2015) -

Voor de kunstroute van 'Into the Great Wide Open' 2015 heb ik een concept ontwikkeld. Het eilandsgevoel van Into the Great Wide Open doet mij wat. Het 'wij gevoel' in combinatie met zon, zee, muziek, lekker eten en vertier. Alsof we voor een lang weekend even met z'n allen onder een warme koepel leven, dat veel te snel voorbij gaat. Soms moeten we een stapje achteruit doen om te zien wat er op dat moment is. Deze realisatie wilde ik de festivalbezoekers door middel van een verdubbeling en verkleining van de werkelijkheid mee geven.

Voor de vorm heb ik gekozen voor 3 koepels met een doorsnede van ongeveer 100 centimeter. In de koepel zien we een natuurgetrouwe voorstelling op schaal van het festivalterrein. De koepels worden in het bos geplaatst, zodat er enigszins een afstand bewaard blijft tussen schaalmodel en werkelijke locatie.

Door deze verdubbeling nog extra kracht te geven komt bij de koepels een live audio verbinding tussen de werkelijke locatie en de koepel. Dat betekend dat ik ergens op de desbetreffende locatie een microfoon zal plaatsen met daarbij eenFM transmitter, onder de koepel bevindt zich een FM ontvanger en een speaker waarover de live audio bij de bijbehorende koepel te horen is. Zo zal er op de camping van tijd tot tijd licht geroezemoes te horen zijn, terwijl men bij de koepel van het hoofdpodium haast zou kunnen mee genieten van de artiest die op dat moment op het werkelijke hoofdpodium een muzikaal optreden verzorgd.

press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
press to zoom
bottom of page